Lapas

otrdiena, 2014. gada 26. augusts

Skābēti gurķi arī siltam pagrabam

Sastāvdaļas

  • 3 litru burkā:
  • Nelieli gurķi
  • Dilles
  • Upeņu lapas
  • Mārrutku saknīte
  • Ķiploki - 1 liela daiva
  • Ķiršu lapas
  • Ozollapas
  • Koriandra sēkliņas
  • 2lapiņas lupstājs ( var arī nelikt - garša ļoti specifiska)
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • Auksts ūdens
  • Ievu lapas 4 gab.(Ļoti svarīgi)

Pagatavošana:
  • Sakārto burkā visu kārtām izņemot ievu lapas.
    Aukstā ūdenī izšķīdina sāli, uzlej gurķiem.
    Noliek sapildītās burkas uz lieliem šķīvjiem siltā vietā norūgt, plastmasas vāciņus uzliek tikai uz burkām nepiespiežot.
    Raudzē kamēr vairs neputo, uzklājusies brūngana plēvīte.
    Burkā esošo šķidrumu nolej katlā un uzkarsē līdz vārīšanās stāvoklim.
    Gurķus un garšvielas izber lielā traukā, burkas izmazgā un blīvi sapilda ar noraudzētajiem gurķiem, uzlej vārošo sālījuma šķidrumu, katrā burkā virspusē uzliek 4 ievu lapas, noslēdz ar jauniem, stingriem plastmasas vāciņiem
    Labākais, ka var glabāt siltā pagrabā, gurķi neuzpelē un ir garšīgi līdz jaunai ražai.
    Liekas ,ka darba ir daudz, bet nav tik traki.
    Ietaupās burkas, jo saliekot noraudzētos gurķus no 3 burkām gurķi izvietojas 2 burkās.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru