ungāru pipari - 2 kg
tomāti - 3 kg
sīpoli - 1kg
burkāni - 1 kg
etiķis - 1/2 glāze
cukurs - 1/2 glāze
augu eļļa - 1/2 glāze+cepšanai
sāls - pēc garšas
Pagatavošana:
Tomātus sablendē, iegūto sulu lej katlā un uzvāra. Pēc tam uz lēnas uguns vāra 1 stundu.
Notīra sīpolus un burkānus. Sīpolus sagriež ripās, burkānus sarīvē. Uzkarsētā pannā apcep burkānus un sīpolus, pēc tam uz lēnas uguns sautē ~10 min.
Piparus pārgriež un izņem sēklotni, sagriež mazākos gabalos. Piparus pārlej ar verdošu ūdeni uz ~2-3 min.
Tomātu masai pielej etiķi, cukuru, eļļu un sāli. Pieber apceptos sīpolus, burkānus un piparus, sajauc. Visu laiku maisot uz lēnas uguns vāra 15 min.
Karstu lečo lej burkās un aizvāko. Apgrieztā veidā burkas tur 8-10 stundas. Uzglabā vēsumā.
No minētā daudzuma iznāk 6 litri lečo.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru