Lapas

trešdiena, 2014. gada 18. jūnijs

Maizes receptes



Vienkāršā maize
Sastāvdaļas:
50 g augu eļļa
250 ml ūdens
1 tējk. sāls
3 tējk. cukura
1,5 ēd.k. sausā piena pulvera
455 g miltu
1 tējk. rauga
Pagatavošana:
Saliek sastāvdaļas traukā norādītajā secībā. Uzstāda svaru - 750 gr. Cepšanas režīms – pamatrežīms.

Kviešu graudu maize

Sastāvdaļas:
130 g ūdens
1 ola
20 g cukura
10 g sāls
300 g kviešu miltu
300 g rupji, nedaudz sasmalcināti kviešu graudi
2 tējk. rauga
Pagatavošana:
Mīklu liek maisīties pilngraudu režīmā, pirms cepšanas cikla sākuma izslēdz maizes mašīnu un atstāj maizi uzrūgt uz 2 h. Tad ieslēdz tikai cepšana uz 1h 20 min.

Klasiskā rupjmaize

Sastāvdaļas:
350 ml ūdens
laima sula
10 g sāls
2 ēd.k. medus vai brūnā cukura
2 ēd.k. olīvu eļļas
2 ēd.k. kakao
330 g rudzu milti
230 g kviešu milti
ķimenes pēc garšas
saulespuķu sēkliņas pēc garšas
1 ēd.k rauga
Pagatavošana:
Produktus saber maizes mašīnā, un liek uz atbilstošu režīmu.

Saldskābmaize ar ķimenēm

Sastāvdaļas:
300 ml ūdens
sāls pēc vajadzības
šķipsniņa brūnā cukura
3 ēd.k. alus iesala
2 ēd.k. kafijas krējuma
3 ēd.k. kausēta sviesta
300 ml rudzu miltu
520 ml kviešu miltu
2 tējk. sausā rauga
ķimenes pēc vajadzības
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas saber maizes mašīnā, liek  pilngraudu vai rudzu maizes režīmā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru