
Sastāvdaļas
800 g kubiņos sagrieztu ķirbju
Marinādei
1 litrs ūdens,
400- 600 g cukura,
5- 8 smaržīgie pipari,
15 krustnagliņas,
2 kanēļa mizas,
20- 25 g citronskābes (var aizstāta ar galda etiķi).
1 litrs ūdens,
400- 600 g cukura,
5- 8 smaržīgie pipari,
15 krustnagliņas,
2 kanēļa mizas,
20- 25 g citronskābes (var aizstāta ar galda etiķi).
1. Katlā ar ūdeni liek visas garšvielas un vāra 5 minūtes. Tad marinādē saliek sagatavotos ķirbju kubiņus tā, lai tos pārklātu marināde, un lēni vāra, kamēr ķirbji kļūst caurspīdīgi (Jāskatās, lai ķirbji nepārvārītos, citādi tie nebūs kraukšķīgi un izjuks).
2. Gatavos ķirbjus uzmanīgi ar putu karoti izņem no marinādes, sakārto burkās. Atlikušo marinādi uzvāra, izkāš caur marli un pārlej ķirbjiem. Burkām uzliek iepriekš sagatavotus sterilus vāciņus (var lietot gan metāla, gan plastmasas).
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru