Lapas

otrdiena, 2013. gada 31. decembris

BIEZPIENA PLĀTSMAIZE

(Šī ir recepte tiks šodien izmēģināta.)
200 gr sviesta patur istabas temp. kamēr mīksts. Saberž ar ~150 gr cukura un pievieno 300 gr miltu kuros iejauktas 2 tējk. cepamā pulvera. Samaisot iznāk DRUMSTALAS, kriksīši, kuras tad arī ir tā MĪKLA.  (piedošan, kas zināja, man tas ir jaunums!)
Biezpiena masai 1 kg biezpiena saberzu smalki, pieliku 6 olu dzeltenumus, arī ~150 gr cukura, citrona miziņu, vaniļas cukuru, uzbriedinātas rozīnes, tad iecilāju saputotu saldo krējumu 150 gr (vai cik nu tur mazajā paciņā ir) un saputotus olu baltumus.
Dziļajā cepešpannā ieklāju cepampapīru un iebēru  2/3 no mīklas drupačām. izlīdzināju, virsū uzmanīgi uzklāju biezpiena masu un pārbēru pāri atlikušās mīklas drumstalas.
Cepu ~180 grādos, laiku neuzņēmu, bet sagaidīju skaistu tumšu zeltainumu.
Jomajo, tieši tādu biezpienmaizi es ilgi biju meklējusi! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru