Sēņu, valriekstu un siera tarte
Sastāvdaļas:
- 130 g šampinjonu, sagriezti 4 daļās
- 20 g sviesta
- 4 ēd.k. olīveļļas cepšanai
- 1 ķiploka daiva, izspiesta caur ķiplokspiedi
- 2 kātiņi timiāna, lapiņas
- 3 olas
- 150 ml saldā krējuma
- 50 g valriekstu, rupji sakapāti
- 200 g Gruyère siera, rupji sarīvēts
- jūras sāls pēc garšas
- 1/4 tējk. svaigi maltu melno piparu
mīklai:
- 260 g kviešu miltu
- 1/2 tējk. jūras sāls
- 1/8 tējk. muskatrieksta
- 150 g auksta sviesta, kubiņos
- 1 ola
- 1 ēd.k. piena
Pagatavošana:
- Gatavo mīklu. Traukā iesijā miltus ar sāli, pievieno muskatriekstu un samaisi. Pievieno sviestu un, ar pirkstu galiem beržot, izveido rīvmaizei līdzīgu masu. Pievieno olu, pienu un samīci viendabīgu mīklu. Tad izveido mīklas bumbu, kuru, ja ir laiks, liec ledusskapī uz 40 minūtēm.
- Kamēr mīkla ledusskapī dzesējas, pannā izkausē sviestu ar eļļu un liec cepties sēnes, pievienojot timiāna lapiņas. Cep uz vidējas liesmas, līdz sēnes gatavas. Noņem no liesmas un atdzesē.
- Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ietauko ar sviestu tartes formu 23 cm diametrā. Izrullē mīklu un izklāj formā, piespiežot maliņas.
- Blenderī liec olas, pievieno ķiploku, sieru, saldo krējumu un sablenderē. Uz tartes pamatnes liec sēnes, riekstus un uzlej krēmu. Liec krāsnī cepties 30‒35 minūtes, līdz tarte ir zeltaina, bet pildījums vidū tik tikko kustas.
- Izņem ārā un atdzesē. Pasniedz siltu ar salātiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru