Nepieciešams
6 kg ķirbju
1-2 glāzes cukura
3 citroni vai ēdamkarote citronskābes
vaniļas cukurs vai kanēlis
1-2 glāzes cukura
3 citroni vai ēdamkarote citronskābes
vaniļas cukurs vai kanēlis
Pagatavošana
1. Ķirbi notīra un sagriež nelielos kubiņos, kurus pārkaisa ar cukuru un apslaka ar citronskābes šķīdumu vai citronu sulu. Ja vēlas, var pārkaisīt arī ar kanēli un vaniļas cukuru.
2. Samaisa un atstāj uz pāris stundām, lai ķirbji ievelkas un atsulojas. Pēc tam šķidrumu nokāš, bet ķirbju kubiņus liek kaltēt cepeškrāsnī vai kaltējamā skapī.
No 6 kg ķirbju var pagatavot apmēram 1 kg čipsu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru