Lapas

sestdiena, 2015. gada 4. aprīlis

Saldās gailenes

70g milti (3 ēd.k.)
1 ola
0,5 gl ūdens
15 g sviests
1ēd.k. spirts vai 2 ēd.k. šņabis
1 ēd.k. cukurs
Soda
Sāls, vaniļa, citrona miza, kanēlis

Samaisa pankūku mīklu.

  • Jums būs nepieciešama vismaz puspudele eļļas.
  • Cepumu vārīšanai vislabāk izmantot dziļu trauku ar mazu sildvirsmu, piemēram, lielu metāla krūzi.
  • Sākumā eļļa pamatīgi jāuzkarsē un jāievieto tajā formiņa, lai tā uzkarst.
  • Samazina liesmu līdz minimumam. Tad jārīkojas veikli. Izņem formu no eļļas, nokrata to, lai tā notek, un iemērc mīklā nedaudz vairāk par pusi. Jāraugās, lai mīkla nebūtu uz formiņas virspuses, jo citādi to nevarēs noņemt.
  • Mīklā mērcēto formiņu liek eļļā gandrīz līdz pašam trauka dibenam, bet nepieskaroties tam, tur dažas sekundes un nokrata cepumu no formas. Atstāj to eļļā uz dažām sekundēm, līdz cepums ir zeltains.
  • Cepumus liek uz papīra dvieļiem ar dibentiņu uz augšu, lai notek liekās taukvielas.
  • Līdz nākamā cepuma cepšanai tur formiņu eļļā. Tai visu laiku ir jābūt karstai.
  • Pirms katras mērkšanas mīklā no eļļas izņemto formiņu nokrata, lai eļļa neiepilētu mīklā.
  • Cepumus kārto traukā un pārkaisa ar pūdercukuru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru