Izcili vienkārša un garšīga marinētu sviesta pupiņu recepte "ar stāžu", kas gadu gaitā pārbaudīta un atzīta par labu esamu.
Recepti iesaka Iveta Ozola.
Recepti iesaka Iveta Ozola.
Sastāvdaļas:
2 kg sviesta pupiņas
1 kg paprika
1 l ūdens
1 glāze cukurs
1 kg paprika
1 l ūdens
1 glāze cukurs
1 ĒK sāls
10 ĒK etiķis
10 ĒK etiķis
- Paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku kubiņos (var pievienot mazāk paprikas, palielinot pupiņu svaru, lai kopējā masa būtu 3 kilogrami).
- Pupiņām nogriež galus, sagriež pupiņas mazākos gabalos.
- Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, eļļu un apmaisot vāra, līdz marināde verdoša. Tad katlā ber pupiņas un vāra 5 minūtes, tad ber papriku un vāra vēl 10 minūtes. Pielej etiķi (ja izmanto esenci, tad pietiks ar 1 ĒK), pilda sterilizētās burkas, pārlej ar verdošo marinādi un aizvāko.
- Pasterizēšana nav nepieciešama.
Lai labi garšo!
Avots: http://www.delfi.lv/tasty/receptes/marinetas-sviesta-pupinas-ar-papriku-ziemai.d?id=50287023
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru