Sastāvdaļas
● 300 ml trekna saldā krējuma
● 2 ēdamkarotes kakao pulvera
● 100 g šokolādes
● kaudzīte lazdu riekstu
● 150 ml piena
● 100 g cukura
● 4 olu dzeltenumi
Vafelei:
● 120 g sviesta istabas temperatūrā
● 1 glāze cukura
● 3 olas
● 1/2 glāzes miltu
● 1/2 glāzes kartupeļu cietes
● 2 ēdamkarotes kakao pulvera
● 100 g šokolādes
● kaudzīte lazdu riekstu
● 150 ml piena
● 100 g cukura
● 4 olu dzeltenumi
Vafelei:
● 120 g sviesta istabas temperatūrā
● 1 glāze cukura
● 3 olas
● 1/2 glāzes miltu
● 1/2 glāzes kartupeļu cietes
Pagatavošana
- Katlā uzsilda saldo krējumu, kakao - pastāvīgi maisot uzvāra, turpina maisīt, tad noņem no uguns.
- Iemaisa salauztu šokolādi un pieber riekstus.
- Citā katlā uzsilda pienu un cukuru - neuzvāra!
- Ar putojamo slotiņu bļodā saputo olu dzeltenumus, pielej daļu piena, intensīvi maisot, lej katlā, turpinot maisīt, karsē uz vidējas uguns, kamēr masa sabiezē.
- Olu maisījumu caur sietu lej šokolādes maisījumā, kārtīgi samaisa, pilnībā atdzesē.
- Maisot vieglāk atdzesēt, ja bļodu liek auksta ūdens peldē.
- Tad bļodu ar saldējuma masu liek ledusskapī, lai kārtīgi atdzesētu.
- Kad masa ledusskapī atdzisusi, to liek saldētavā.
- Ja vēlas, masu var samaisīt ik pēc 30 minūtēm vai 1 stundas, lai būtu drošs, ka neveidosies ledus kristāli.
- Gatavo vafeles - sviestu sakuļ ar cukuru.
- Atsevišķā bļodā sakuļ olas, pakāpeniski pievieno miltus un kartupeļu cieti.
- Olu maisījumam pievieno sviesta maisījumu, visu sakuļ.
- Mīklai jābūt skābā krējuma konsistencē.
- Cep vafeles vafeļu pannā.
- Karstas vafeles satin konusa formā - tīšanai var izmantot kartonu, kas satīts tūtītē.
- Kartona tūtīti vajag nelielu, savādāk vafeļu konuss būs pārāk milzīgs.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru